De Muziek Spreekt

Op 7 april vond in de St. Josephkerk een lang naar uitgekeken uitwisselingsconcert plaats tussen de Concertharmonie en het West-Brabants Symfonieorkest plaats.
 
Er werd een zeer afwisselend programma gespeeld waarbij Sophie – begeleid door de Concertharmonie o.l.v. Rob Sloekers – een zeer ingetogen maar bijzonder indrukwekkende vertolking liet horen van Nocturne van Tsjaikovski.
 
Ook Job van Kempen, hoboïst bij beide orkesten, maakte – begeleid door de muzikanten van het WBSO o.l.v. Simon de Paepe – indruk met zijn solowerk Hoboconcert No 1 van Ludwig Lebrun. Het concert werd afgesloten met een vrolijke optimistische medley van The Lion King door de Concertharmonie.

Het Westbrabants Symfonieorkest speelde deel 2 uit Symfonie no2 van Marinus de Jong. In dit deel hoorde men diverse prachtige solo’s van allerlei instrumenten. Door de akoestiek in de St. Josephkerk klonk deze muziek prachtig in de ruimte.
 
Marjan Aukes op dwarsfluit liet haar heldere tonen in een lange stroom parelen door de kerk waarbij zij prachtig begeleid werd door het WBSO.
We kunnen terugkijken op een gedenkwaardige middag.