Klassieke muziek met een eigentijdse sfeer

Het West-Brabants Symfonieorkest heeft de ideale bezetting voor het uitvoeren van het laatromantische muziekrepertoire. Ook worden er uitstapjes gemaakt naar licht, modern, kleiner repertoire of begeleiding. Bij de programmering wordt bewust uitgegaan van concerten die meer toevoegen aan de uitvoering van muziekstukken. Recente zomer– en winterconcerten werden ingevuld met muziek van Beethoven, Chopin, Schubert en Borodin. Met grote trots kijken de leden terug op de uitvoering van symfonie nummer 4 van Gustav Mahler. Met de jaarlijkse Nieuwjaarsconcerten in zowel Bergen op Zoom als Roosendaal krijgt het orkest de mogelijkheid diverse muziekstijlen te spelen zoals jazz, filmmuziek en musical. Afgaand op de grote belangstelling voor het afgelopen Nieuwjaarsconcert met als thema Opera denkt het orkest ook met dit repertoire op de goede weg te zijn.

orkest_1-2020-8
De dirigent

Carlo Nabbe

Carlo Nabbe is een veelzijdige en bezielende persoonlijkheid. Behalve dirigent is hij violist, muziekdocent, componist en coach. Hij schreef het boek ‘Aandacht’ waarin hij een nieuwe en ándere manier van lesgeven voorstaat. De mentale houding van docent ten opzichte van zijn leerling speelt een bepalende rol. ‘Muziek moet je voelen’ is zijn credo.

Hij studeerde viool bij Katie Sebestyen en Herman Krebbers, zang bij o.a. Pierre Mak en volgde verschillende masterclasses in koor- en orkestdirectie bij gerenommeerde musici.

Naast het leiden en begeleiden van professionele en amateurmusici, het geven van viool- en directielessen, vindt hij het uitdragen van muziek als essentieel en cultureel gegeven een belangrijk onderdeel van zijn werk. Ook geeft hij persoonlijke coaching waarbij concentratie en talentontwikkeling de belangrijkste thema’s zijn.

Naast het West-Brabants Symfonieorkest is hij dirigent bij het Oosterhouts Symfonieorkest, het Zeeuws Jeugdorkest en artistiek leider van het strijkorkest Archi Amici in Breda.

© 2022 West-Brabants Symfonieorkest | Webdesign & -Development De Werkkamer