Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwjaarsconcert “Bevrijding”

1 januari 2020 @ 08:00 - 17:00

Informatie

Nieuwjaarsconcert "Bevrijding".

Op 1 en 5 januari vindt het traditiegetrouwe Nieuwjaarsconcert plaats.
 

Op 1 januari spelen we in De Kring in Roosendaal en op 5 januari spelen we in De Maagd in Bergen op Zoom.

Dit jaar hebben we als thema “Bevrijding”. Denk hierbij dan aan een medley van de Andrews Sisters, Schindler’s List, Band of Brothers en vele andere werken die gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog. Als klap op de vuurpijl eindigen we zowel in Roosendaal als in Bergen op Zoom met een echte meezinger, zodat het luisterend publiek mee kan doen aan een spetterend muzikaal einde van de middag.

Dit alles doen we samen met het koor La Lisière en onder de bezielende leiding van Carlo Nabbe.

Weet je nog niet wat je deze dagen moet gaan doen? Kom dan genieten van de schitterende optredens van het West-Brabants Symfonieorkest.

Recensie

BERGEN OP ZOOM u2013 Het Bergen op Zooms Symfonieorkest Jacob Obrecht en het Roosendaals Symfonieorkest werken al enige tijd samen aan het uitvoeren van concerten. Die samenwerking levert erg goede resultaten op. De instrumentale bezetting is weer volledig en het orkest voltallig. Concerten worden zowel in Bergen op Zoom als in Roosendaal gegeven en dat levert dubbel plezier op.nnDe Ontmoetingskerk blijkt keer op keer een goede concertruimte te zijn met een prima akoestiek en een prettig aandoend interieur. Het is bijna symbolisch om te bedenken, dat het gebouw zelf een voorbeeld is van samengaan van twee kerkgenootschappen (Nederlands Hervormd en Gereformeerd) die tijdenlang hebben bestaan.nnDirigent Carlo Nabbe heeft het aangedurfd om met dit XXL-orkest een veeleisend programma in te studeren. Daarvoor is het nodig, dat het orkest zelfvertrouwen en saamhorigheid aankweekt. Dat is de dirigent wel toevertrouwd, want aan zijn directie is te zien, dat hij de grote lijnen aangeeft, met rustige gebaren dirigeert, heel attent de inzetten aangeeft, maar ook veel aan het orkest zelf toevertrouwt. Dat betekent voor de orkestleden ontspannen spelen en voor bet publiek ontspannen luisteren.nnZo klonk de Pastorale van Beethoven aan het begin feestelijk en romantisch met melodieuze en zekere inzetten van de blazers. In de Steppe van Borodin werd door de strijkers sfeervol gebracht met zijn lang volgehouden flageoletten als rode draad en de Polowetser dansen waren virtuoos en levendig. Een hoogtepunt was de vertolking van het 1e deel van de 4e Symfonie van Mahler. Hier toonde het orkest zich van zijn beste kant en kon het laten zien, hoezeer het zich in de loop van de tijd heeft kunnen ontwikkelen. Het samenspel tussen de diverse instrumentgroepen kwam hier bijzonder goed tot uiting.nnHet publiek toonde zich na afloop dankbaar en tevreden en beloonde de muzikanten met een hartelijk ovationeel applaus: een toegift moest en zou er komen. Het is bekend, dat beide orkesten zoekende zijn naar een nauwere samenwerking en deze uitvoering geeft aan, dat dit tot heel mooie resultaten kan leiden.
Bergen op Zoomse Bode
20 juni 2018

Gegevens

Datum:
1 januari 2020
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Informatie

Repetities
Elke woensdagavond van 19.45 – 22.30 uur
Locatie
Wijkgebouw De Wieken, Gezellelaan 45, Roosendaal.

© 2021 West-Brabants Symfonieorkest | Webdesign & -Development De Werkkamer