Offenbach, Mozart & Dvorak

In het voorjaar is het tijd voor vrolijke en opgewekte muziek. Symfonieorkest Jacob Obrecht was weer klaar voor een sprankelend concert vol lenteklanken met muziek van Offenbach, Mozart en Dvořák.

Het orkest gaf dit Lenteconcert op zondag 19 april en begon de uitvoering met de Ouverture uit Orpheus in de Onderwereld met de overbekende “Cancan”, om daarna een hoornsoliste te begeleiden in het hoornconcert van Mozart. Het orkest koos deze keer voor het 3e Hoornconcert (hoornconcert in Es KV447) met als soliste Lindy Karreman, een veelbelovende Zeeuwse hoorniste. Ze speelt al sinds haar achtste hoorn en studeert nu bij Herman Jeurissen aan het conservatorium van Amsterdam, met als bijvak klarinet, slagwerk en piano. Ze heeft lessen en masterclasses gevolgd bij o.a. Jasper de Waal en Stefan Dohr. Naast haar studie, heeft ze nog tijd voor het geven van concerten en treedt regelmatig op met eigen ensembles, zoals het eigenzinnige Zeeuwsch Kopercollectief en het Trio Vasara.

Na de pauze kwam het hoogtepunt van dit concert: de 8e Symfonie van Dvořák(in G major)! Het orkest had het zich niet gemakkelijk gemaakt met deze indrukwekkende compositie van de Tsjechische componist. Dvořák vermengt hierin op een meesterlijke manier Boheemse volksliedelementen met klassieke vormen in een triomfantelijk eerbetoon aan het buitenleven. Heerlijk om naar de lente te luisteren!

poster
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

X