Lenteconcert

Na het grote succes van het zeer goed bezochte Barokconcert van symfonieorkest Jacob Obrecht afgelopen november, heeft het orkest op 24 april jongstleden wederom gebruik kunnen maken van het talent binnen de eigen gelederen. Ditmaal werd gekozen voor muziek uit wat latere periodes, met klassieke stukken van Mozart en Haydn en de romantische klanken van Bruch en Keler. Met de Kol Nidrei van Bruch wist Rene Asselbergs op de cello een gevoelige snaar weten te raken. Dit had u uiteraard niet willen missen!

poster

Foto’s

Publiciteit

Publicatie uit de Halsterse Krant van woensdag 11 mei 2016

SFEERVOL LENTECONCERT DOOR SYMFONIEORKEST JACOB OBRECHT

HALSTEREN – Symfonieorkest Jacob Obrecht kan terugkijken op een bijzonder geslaagd lenteconcert in de Ark te Vrederust. Op
zondagmiddag, met buiten allesbehalve doorsnee lenteweer, kon een tot de laatste stoel gevuld kerkje, genieten van zeer diverse muziek.
Het concert begon met een Ouverture Romantique van Béla Keler een Hongaarse componist. Een heftig stuk dat met zeer veel energie werd uitgevoerd. Daarna soleerde René Asselbergs in het zeer emotionele Kol Nidrei van Max Bruch. Deze cellist uit eigen gelederen heeft daarbij eindelijk zijn droomstuk voor publiek uit kunnen voeren. En hoe! Hij bespeelde de cello met verve. Zijn toonvorming en interpretatie zijn van dien aard, dat orkestleden soms bijna vergeten in te zetten. In de pauze werd koffie en thee verzorgd bij de Sprenge. Ieder was opgelucht dat de weergoden hen goed gezind waren. Na de pauze werd er vervolgd met Concerto Grosso van Händel, waarin zowel de (vervangend) concertmeester als de dirigent (Carlo Nabbe) de solo’s prachtig invulden. Er werd afgesloten met de Symfonie nr. 40 van Mozart. Dit alom bekende stuk werd in een fijn tempo uitgevoerd. Alleen merkten enkele bezoekers op dat deel 2 wel erg lang duurde. Al met al werd er heel fijn gemusiceerd, onder de aandacht van ongeveer 150 bezoekers variërend in leeftijd van 5 tot 90. Dat is waar het orkest nog lang mee door wil gaan, mooie concerten geven voor jong en oud. Steeds wordt gekozen voor een thema met soms verrassende muziek.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

X