Barokconcert

In het najaar van 2015 toverde Symfonieorkest Jacob Obrecht de sfeer van oude kastelen, dames in baljurken en statige dansen tevoorschijn met een bijzonder Barokconcert. Onder leiding van dirigent Carlo Nabbe, is het orkest in de afgelopen jaren op muzikaal gebied flink gegroeid. Om te benadrukken dat die groei niet alleen voor het orkest als geheel geldt, maar ook voor de individuele muzikanten, maakten een aantal orkestleden hun opwachting als solist.

Zo speelde fluitiste Merit van Eekeren de sterren van de hemel met het virtuoze Fluitconcert in G groot van Johann Joachim Quantz. Daarnaast liet Michael Dury zijn kwaliteiten als altviolist horen in het prachtige Concert in G groot voor altviool en strijkorkest van Georg Philippe Telemann. Natuurlijk was het barokconcert niet compleet zonder bekende werken van Bach en Händel, waarvan respectievelijk Brandenburg Concertos en Concerto grosso Op. 3 Nr.1 op het programma stonden.

De Martinuskerk zat op deze regenachtige middag vol met mensen die zich gewillig mee lieten voeren naar de sfeer van vervlogen tijden op de klanken van deze heerlijke muziek!

Flyer Barokconcert

Foto’s

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

X